Outlook-kalender

Synchroniseer tijdsblokken voor de uitvoering van je taken met de Outlook-kalender

Na het verbinden met je Outlook 365-agenda geniet je van deze mogelijkheden:

• Toon Husky-tijdsblokken in Outlook (in de browser, in de desktopapplicatie en op je smartphone)
  • Toon Outlook-meetings in Husky zodat je geen tijdsblokken voor taken inplant wanneer je afspraken hebt
  • Verplaats tijdsblokken in Outlook, die automatisch ook in Husky aangepast worden

Eigenschappen van een Husky-tijdsblok in Outlook

• Ieder tijdsblok wordt in Outlook voorafgegaan door [Husky] zodat je meteen ziet dat je geplande tijdsblokken zijn.
  • Bij de omschrijving in Outlook vind je de omschrijving die hoort bij deze taak, en ook de volledige context-informatie (bijvoorbeeld bij welk moment, kanaal, project en plan hoort deze taak).
  • Ieder tijdsblok heeft ook een rechtstreekse link naar het item in Husky, zodat je daar de status kan wijzigen, de taak afwerken, bestanden opladen of een online discussie starten.

Tip van een Husky-gebruiker: je kan door middel van Voorwaardelijke opmaak alle kalenderitems die [Husky] bevatten een eigen kleur geven. Zo doe je dat.

Hoe connecteer je met Outlook 365?

• Klik rechtsboven onder je naam op Mijn integraties.
  • Kies voor Outlook 365 en klik op Verbinden.
  • Login met je Microsoft-account en verleen toestemming aan Husky om gegevens uit te wisselen.
  • Controleer in je takenkalender en je Outlook dat de tijdsblokken en afspraken vertoond worden.
  • Klaar.

Het is mogelijk om de connectie achteraf te vernieuwen of te verbreken bij Mijn integraties.

Opmerkingen

• De synchronisatie loopt in de achtergrond en controleert iedere 5 minuten wat er gewijzigd moet worden.
  • Husky werkt niet met alle versies van Exchange, enkel met Exchange Online die gebruikt wordt voor Office 365. Contacteer je IT-dienst om dit in gebruik te nemen. Lees ook dit Microsoft-helpartikel in verband met REST API die nog niet ondersteund wordt voor de mailbox
  • Het is ook mogelijk om met een gratis Outlook.com-adres de synchronisatie te maken. Dit kan je eventueel als work-around gebruiken om je takenplanning in je kalender-applicatie te krijgen. Afspraken moet je dan ook in die Outlook.com-kalender plaatsen.
  • Collega's zien standaard jouw Outlook-afspraken in Husky staan. Je kan ook aangeven dat ze de titels van die afspraken niet kunnen lezen. Dan zien ze enkel dat er "een" afspraak ingeboekt staat.
Laatste update: 5 maart 2020