Google Data Studio

Hoe voeg je een dashboard van Google Data Studio toe aan een Husky-project?

Bij de Instellingen van Resultaten moet je een naam opgeven en een URL invullen. Via Google Data Studio kan je een unieke en onmogelijk te raden URL aanmaken. Soms wordt dit ook wel een 'private URL' genoemd.

Ga naar File / Embed report.

Schakel 'Enable embedding' in en kies voor Embed URL. Kopieer naar het klembord en plak in Husky.

Meer informatie over het invoegen van Google Data Studio Rapporten:
https://support.google.com/datastudio/answer/7450249?hl=en

Over Google Data Studio

Met Data Studio kunt u eenvoudig rapporten maken op basis van gegevens uit een grote verscheidenheid aan bronnen. Programmeerkennis is hiervoor niet nodig. Binnen enkele minuten brengt u een koppeling tot stand met datasets zoals:

• Google Marketing Platform-producten, waaronder Google Ads, Analytics, Display & Video 360 en Search Ads 360,
  • consumentenproducten van Google, zoals Google Spreadsheets, YouTube en Search Console,
  • databases, waaronder BigQuery, MySQL en PostgreSQL,
  • tekstbestanden (via csv-upload en Google Cloud Storage),
  • socialmediaplatforms als Facebook, Reddit en Twitter.

Tip: gebruik Supermetrics om andere databronnen gemakkelijk in Google Data Studio te gebruiken in rapporten.

Google Data Studio is gratis te gebruiken.

Laatste update: 29 november 2023