Externe dashboards integreren

Misschien heb je al een live dashboard waar je verschillende databronnen samenbrengt en visualiseert. Het is mogelijk om die zichtbaar te maken in Husky voor al je collega's, door de URL van dat dasbhoard in te sluiten bij Resultaten.

Dashboard toevoegen, bewerken of verwijderen

Bij de Resultaten van een project waar nog geen resultaten beschikbaar zijn, krijg je de keuze om met Maandelijkse KPI's te werken, of een extern dashboard te integreren. Klik je op de laatste keuze en dan kan je tot 4 dashboards aanmaken.

Zo voeg je een dashboard toe. In het venster van de Instellingen klik je op Dashboard toevoegen. Je bepaalt de naam en geeft de URL van het dashboard in. Deze dashboards kan je van plaats wisselen door de drie horizontale streepjes vast te pakken. Het onderdeel van de Maandelijkse KPI's kan je ook verbergen.

Om een dashboard te verwijderen, klik je op de naam van het dashboard en vervolgens op 'Dashboard verwijderen'.

Om later een dashboard toe te voegen aan Maandelijkse KPI's, klik je ofwel op het potloodje bij het project op het Resultatenoverzicht, ofwel op de drie puntjes bovenaan een projectpagina, ofwel op de Instellingen rechtsboven op de Resultaten-pagina van een project. Zo krijg je ook het venster met de Instellingen te zien.

Belangrijke randopmerkingen:

• De zichtbaarheid van het dashboard wordt bepaald door de dienst die het dashboard aanbiedt. In Husky wordt een webpagina getoond die ofwel beschermd is door een wachtwoord, of waarvoor je ingelogd moet zijn, of die een complexe, unieke URL heeft die niemand kan raden. Deel je bijvoorbeeld een rapport van Google Data Studio, dan is in Data Studio bepaald wie lees- of bewerkrechten heeft op dat rapport. Je moet daarvoor ingelogd zijn met je Google-account.
  • Sommige rapporten kan je niet insluiten. Wil je die URL toevoegen, dan krijg je een foutmelding te zien. Bijvoorbeeld Mailchimp laat niet toe om zijn rapporten zo in te sluiten. Het enige wat je kan doen, is de URL toevoegen aan de omschrijving van een maandelijkse KPI om dit rapport in een ander tabblad buiten Husky om te zien.

dashboard tools

Kopieer de "embed" URL of "private" URL bij deze dashboard software:

Laatste update: 26 september 2019