Wat zijn kanalen en momenten?

Het communicatiegedeelte is de plaats voor alle geplande communicatie met je doelgroep. Enkele voorbeelden: direct mailings, nieuwsbrieven, evenementen, advertentiecampagnes …

• Een kanaal is de verzamelplaats voor een of meerdere momenten. Het geeft een antwoord op de vraag 'hoe (of waar) communiceren we?
  • Een moment is specifieke communicatie die uitgestuurd wordt naar je doelgroep. Het geeft een antwoord op de vraag 'wanneer (en wat) communiceren we?

Ieder kanaal behoort tot een project. En omdat momenten behoren tot een kanaal, behoren die momenten ook tot een project.

• Een kanaal heeft een naam, een omschrijving, tags, deelnemers en een eigenaar. Momenten zijn niet verplicht omdat je soms eerst al je kanalen wil toevoegen en dan datums aan wil toekennen.
  • Een moment heeft een naam, een omschrijving, een start- en een einddatum, een status (standaard is dat 'Niet gestart'), tags, deelnemers en een eigenaar.

Multichannel momenten, die terugkeren op andere kanalen, projecten of plannen zijn ook mogelijk. Vink de gewenste 'Extra context' op.

Kanalen aanmaken

Afhankelijk van waar je bent:

1. Navigeer naar de Communicatie-sectie en in de kalender met 4 weken of een volledig jaar, klik op +Kanaal toevoegen in de linkerbovenhoek van je kalender.
  2. Navigeer naar een Project, op het Communicatie-gedeelte en in de kalender met 4 weken of een volledig jaar, klik je op +Kanaal toevoegen in de linkerbovenhoek.

Momenten aanmaken

1. Navigeer naar de Communicatie-sectie en in de kalender met 4 weken of een volledig jaar, klik op +Moment toevoegen in de linkerbovenhoek van je kalender.
  2. Op de weekkalender van Communicatie, ga met je muis over de titel van de dag en er verschijnt een paarse knop +Moment toevoegen. Klik erop.
  3. Klik op een Kanaal van een project, en voeg nieuwe momenten toe in de zijbalk.
  4. Klik op het + icoontje naast Communicatie in de linkernavigatiebalk.
Laatste update: 26 april 2019